Over Custers Plants

Ons bedrijf is gevestigd in Weert, in de Nederlandse provincie Limburg.

Centraal in Europa. Dichtbij België en Duitsland en met een goede verbinding naar Aalsmeer en Naaldwijk.

De laatste jaren hebben wij ons gespecialiseerd in het kweken van tropische planten in bijzondere vormen, zoals Yucca elephantipes en Beaucarnea recurvata.

In onze concepten Maya Tree, Maya Palm en Tres Cañas willen wij de rijke historie en de verhalen van deze planten overbrengen.

Daarnaast kweken we ook nog Spathiphyllum, Sansevieria en Philodendron Xanadu.

Herkomst

Het uitgangsmateriaal voor de meeste planten wordt in Midden-Amerika bij onze partners gekweekt en door ons geïmporteerd. Het gaat hierbij om kale stammen die per boot naar Nederland worden verstuurd.

Kwekerij

 

Vervolgens worden de stammen bij ons op het bedrijf opgepot. Na drie maanden wordt het halfwas product gesorteerd en ruimer gezet, zodat de bladeren meer licht krijgen om uit te groeien tot een volwaardige plant.

Na nog eens drie maanden zijn ze volgroeid en kunnen ze verkocht worden.

In onze kwekerij voeren we de meeste werkzaamheden uit in een centrale ruimte. Het transport van de planten naar de kas en weer terug gebeurt met een heftruck met speciale plantenvorken. In de film hiernaast kunt u zien hoe wij werken.

We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor de natuur en omgeving. Klik hier om te zien wat we daarvoor allemaal doen. We voldoen aan certificeringen MPS A+, MPS GAP en MPS Socially qualified. 

Wij geloven in samenwerking. Op veel gebieden kan je gezamenlijk meer bereiken dan als individueel bedrijf. Wij zijn lid van Paletti Growers, een coöperatie van ruim twintig kwekerijen in onze regio. Op gebieden als kennisdeling, logistiek, beursdeelname en belangenbehartiging hebben we samen al veel bereikt.